Jongeren leren omgaan met geld

Jongeren leren omgaan met geld

Kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Dat is het doel van de themaweek ‘De week van het geld’ van 14 tot 18 maart. Qredits doet mee.

Door jongeren al jong te leren met geld om te gaan leggen we een goed basis voor financiële zelfredzaamheid als ze volwassen zijn. Immers Jong geleerd is oud gedaan! Qredits deelt die visie en daarom sluiten wij aan bij de Week van het geld.

Gastcolleges

Tijdens de Week van het Geld geven wij op drie scholen in Nederland financiële gastcolleges. De scholen die meedoen zijn: Roc Mondriaan in Den Haag, CSG Noordik in Almelo en Dr. Nassau College in Assen. De gastcolleges zijn onderdeel van Het EigenBaas-programma, die deze scholen doorlopen.

radio Beluister het radiofragment waarin Elwin Groenevelt (directeur Qredits)
      uitleg geeft over EigenBaas en de gastcolleges op het Dr. Nassau College

 

Meenemen in een echte ondernemerswereld

Onze medewerkers en coaches nemen de leerlingen mee in een echte ondernemerswereld. Ze bekijken en beoordelen een kredietaanvraag en mogen hun vragen omtrent hun ondernemingsplan bespreken met de ervaren Qredits-coach.

Bijzonder vereerd zijn wij met het bezoek van de wethouder van Financiën, Alex Langius, bij CSG Noordik in Almelo. 

Meer info over EigenBaas?

Wil je meer weten of onze Eigenbaas-programma? Bekijk dan onze website of neem contact op met Pleuni Ooink, [email protected].

Jongeren leren omgaan met geld