Kleine omzetdaling detailhandel

Kleine omzetdaling detailhandel

De detailhandel verkocht in mei 3 procent minder artikelen, terwijl de prijzen 2,5 procent hoger waren. De ten opzichte van een jaar geleden gunstigere samenstelling van de koopdagen had een positief effect van circa 2 procent.

In april was de omzet van de winkeliers op jaarbasis eveneens met 0,6 procent gedaald, nadat in maart nog sprake was geweest van een flinke omzetdaling van 5,2 procent.

Non-foodwinkels leverden in mei bijna 4 procent aan omzet in, bij een volumekrimp van ruim 5 procent. Winkels in consumentenelektronica en doe-het-zelfwinkels noteerden daarbij de grootste omzetdalingen.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zetten daarentegen 5 procent meer om dan in mei vorig jaar. Deze toename was grotendeels toe te schrijven aan een prijsstijging van ruim 4 procent. Het volume groeide met bijna 1 procent. De groei in deze branche kwam volledig voor rekening van de supermarkten.

Postorderbedrijven en internetwinkels boekten net als in april een omzetgroei met dubbele cijfers. De omzet was in mei 11 procent hoger dan een jaar geleden.

Bron: De Telegraaf

Kleine omzetdaling detailhandel