Lichtpuntje in crisis: meer bouwvacatures

Lichtpuntje in crisis: meer bouwvacatures

Dat meldt het Financieele Dagblad maandag op basis van gegevens van een arbeidsmarktonderzoeker.

In het tweede kwartaal van dit jaar stonden er ruim 14.000 vacatures in de sector online, een stijging van zes procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het tijdelijke lage btw-tarief in de bouw en uitgestelde onderhoudsinvesteringen aan bedrijfspanden die nu alsnog plaatsvinden, dragen bij aan die stijging in de vraag naar bouwpersoneel, aldus onderzoeker Martin Hendriks in de krant.

Verder zou de kans om een baan te vinden dit jaar zijn toegenomen. Dat komt niet doordat het aantal vacatures is gestegen, maar doordat het aantal werkzoekenden harder is afgenomen.

 

Daling

In de afgelopen 4 jaar is de werkgelegenheid in de bouw gedaald van 170.000 tot 118.000 arbeidsplaatsen, bleek in maart uit CBS-cijfers. Het banenverlies zou dit jaar uitkomen op 12.000.

De bouwsector kende vorig jaar een zeer zwaar jaar waarin de omzet met 7 procent daalde. Daarmee was de bouw van alle bedrijfstakken het zwaarst getroffen door de economische crisis.

Bij het toenemend aantal faillissementen zitten veel bouwbedrijven. Een aantal brancheorganisaties startte vorige maand een campagne om kabinet en parlement te overtuigen van nut en noodzaak om de bouw uit het slop te halen en daarmee het herstel van de economie te versnellen.

Bron: Nu.nl

Lichtpuntje in crisis: meer bouwvacatures