'Meer studenten met eigen bedrijf'

'Meer studenten met eigen bedrijf'

Dat blijkt woensdag uit onderzoek van de Erasmus Universiteit.

Hendrik Halbe, directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), denkt een verklaring te hebben voor het groeiende aantal student-ondernemers. 

“Studenten met een idee wachten niet langer met het verwezenlijken van hun ambitie. Voor een deel komt dat doordat ze tijdens hun opleiding meer in aanraking komen met ondernemerschap", aldus Halbe. 

Hoewel meer studenten voor het ondernemerschap kiezen dat twee jaar geleden, is dat animo na de studie kleiner dan in 2012.

Zes procent van de studenten wil direct na afstuderen een eigen bedrijf opzetten, tegen tien procent twee jaar geleden. Bijna een derde van de studenten wil vijf jaar na de studie een bedrijf zijn gestart.

Het onderzoek is onderdeel van het internationale Global University Entrepreneurial Spirit Student Survey, waarvoor twee miljoen studenten uit 34 landen werden ondervraagd.

Ook Qredits speelt in op de ambitie van studenten om een eigen bedrijf op te zetten. Inmiddels werkt Qredits samen met tientallen MBO - en HBO scholen om de studenten goed voor te bereiden op het ondernemerschap.

Bron: Nuzakelijk

'Meer studenten met eigen bedrijf'