€ 237 miljoen in het MKB

€ 237 miljoen in het MKB

De Europese Commissie (EC) en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan met de EaSI (European Programme for Employment and Social Innovation) garantie 237 miljoen euro investeren in het MKB van Europa. Hierdoor krijgen meer ondernemers in Europa de mogelijkheid om financiering te krijgen voor hun bedrijf. Qredits ontvangt als enige organisatie in Nederland de garantie van 75% op de verstrekking van kredieten tot 25.000 euro. Hierdoor kan Qredits komende jaren duizenden ondernemers financieel helpen die op hun beurt weer zorgen voor duizenden banen.

Microfinanciering creëert banen

In de afgelopen jaren heeft Qredits bewezen dat het substantieel bijdraagt aan de economische groei van Nederland door het creëren van arbeidsplaatsen. 90% van de ondernemers die Qredits heeft gefinancierd is nog steeds actief. Met het aantal kredieten wat Qredits tot nu toe verstrekt heeft, zijn eind dit jaar 10.000 arbeidsplaatsen gecreëerd.

Kleine kredieten

Qredits blijft zich door de garantieregeling van de Europese Commissie richten op de verstrekking van kleine kredieten tot 25.000 euro. Deze ondernemers hebben vaak onvoldoende onderpand en een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze ondernemers te ondersteunen met microfinanciering zorgt Qredits ervoor dat nieuwe ondernemingen worden opgezet, mensen vanuit een uitkering kunnen starten met hun eigen bedrijf en dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Dankzij de nieuwe EaSI garantie van de Europese Commissie kan Qredits deze doelgroep blijven ondersteunen.

Lees ook het inspirerende verhaal hoe
Griet met haar microkrediet zelf weer nieuwe banen schept
.

€ 237 miljoen in het MKB