MKB aan zet met De Groeiversneller

MKB aan zet met De Groeiversneller

02-03-2017 MKBGroeiversneller

Vandaag start De Groeiversneller. Een nieuw programma voor Gelderse MKB bedrijven (tot 250 fte) van start tot en met verdere groei. Werkgelegenheid groeit als het MKB groeit. Daarvoor is toegang tot expertise, netwerken en geld belangrijk.

De Provincie Gelderland heeft Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV gevraagd hier een centrale rol in te vervullen. Om de ondernemers te ondersteunen bij groeivraagstukken en tot goede businessplannen te komen stelt de provincie ruim 4 miljoen euro voor vouchers en leningen ter beschikking. De stichting Qredits zal de leningen verstrekken. Qredits is de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland en verstrekt leningen aan startende & bestaande ondernemers tot € 250.000.
Vanaf vandaag kunnen ondernemers via een quickscan zien of ze  in aanmerking komen voor ondersteuning via De Groeiversneller. Daaruit volgen maatwerkstappen, gebaseerd op de vraag van de ondernemer. Via De Groeiversneller krijgt de ondernemer toegang tot een relevant kennisnetwerk en innovatieve expertise in Gelderland.  Financiering geeft ondernemers de ruimte om hun vernieuwende  technologie en innovatieve producten, diensten en processen te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Hoe werkt het?

De ondernemer met een groeiambitie krijgt via een quickscan en een gesprek met een adviseur van Oost NV duidelijkheid of hij in aanmerking komt voor ondersteuning via De Groeiversneller en wat De Groeiversneller kan betekenen. Indien financiering via De Groeiversneller mogelijk is, kan de startende ondernemer een voucher of lening aanvragen.
De ondernemer is daarbij aan zet. Die neemt het initiatief en bepaalt met welke stappen het bedrijf wil groeien. Het bedrijf bepaalt ook in samenspraak met de Groeiversneller welke externe partij zij inschakelt om een groeiplan te maken en uit te voeren. Dit kan door het raadplegen van een externe expert via www.ondernemengelderland.nl of een expert uit een eigen netwerk.

Groeipotentie en groeiambitie

De Groeiversneller richt zich zowel op startende mkb-ondernemers (start-ups) als op bestaande mkb-ondernemers met groeipotentie en groeiambitie. Dit komt de werkgelegenheid in Gelderland ten goede. De provincie Gelderland ondersteunt hiermee de Gelderse ondernemers.
De extra middelen helpen (startende) bedrijven om hun groeiplannen te realiseren. Bijvoorbeeld door met een voucher een (tijdelijke) coach in te huren of het inkopen van expertise voor marktonderzoek, organisatie- of financieel advies of specifieke kennis van techniek, et cetera.
Oost NV verwijst door naar relevante expertise, kennispartners en netwerken. Met de beschikbare leningen kunnen ondernemers hun groeiplan financieren.

Meer informatie?

Oost NV
Linze Rijswijk, projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 46 39 00 76, [email protected]

Qredits
Roy Spit, directeur
06 81 95 22 34, [email protected]
Provincie Gelderland
Marijke Deegens, Programma adviseur Economie, MKB & Innovatie
06 52 80 18 50, [email protected]

 

MKB aan zet met De Groeiversneller