NSR en Qredits helpen ondernemers naar schuldzorgenvrije toekomst

NSR en Qredits helpen ondernemers naar schuldzorgenvrije toekomst

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en kredietverstrekker Qredits slaan de handen ineen om schuldzorgen bij ondernemers te verminderen en voorkomen. Qredits verwijst klanten met financiële zorgen naar de laagdrempelige hulproute voor persoonlijke en passende hulp. Met de aansluiting van Qredits krijgen 15.000 ondernemers in Nederland direct toegang tot de route.

Een gezamenlijke en persoonlijke aanpak bij schuldzorgen is essentieel. Roy Spit (operationeel directeur Qredits): “Wij willen dat onze klanten écht uit de schuldzorgen komen. Als ondernemers bij ons schulden hebben, zoeken we samen naar een passende oplossing.” Maar daarmee is de oorzaak vaak niet opgelost. “Misschien kunnen zij energierekeningen ook niet betalen en bouwen ze elders alsnog schulden op. Daar hebben wij geen zicht op, maar de NSR wel. Samen maken we de cirkel rond: van preventie en vroegsignalering tot aan de juiste schuldhulp.”

Gesprek doorbreekt schuldtaboe

De kracht van de samenwerking ligt in het open gesprek. Paul Bakker (strategisch adviseur NSR): “Goede hulp begint bij een luisterend oor. Door schaamte en een sterk zelfoplossend vermogen lopen ondernemers soms lang door met schuldzorgen.” Qredits gaat persoonlijk in gesprek met klanten, waardoor problemen boven tafel komen. Spit: “Veel schuldzorgen ontstaan door onverwachte life events zoals een scheiding of ziekte. Dat heeft grote impact op klanten. Samen met de NSR verlagen we de drempel om hulp te zoeken en bieden we ondernemers weer perspectief.”

Maatwerk bereikt en helpt ondernemers

Steeds meer ondernemers hebben behoefte aan persoonlijke hulp en advies. Bakker ziet de roep om maatwerk ook terug in de coronacrisis: “Ondernemers bleken kwetsbaar, maar er was geen eenduidige hulp voor hen ingericht.” De NSR ontwikkelde Geldfit Zakelijk, een speciale hulproute voor ondernemers. “Samen met onze partners kunnen we die doelgroep nu wél bereiken en tijdig helpen. Van persoonlijk contact via 0800-8115 tot een gratis geldfittest en coaching door professionals en oud-ondernemers.”

 

NSR en Qredits helpen ondernemers naar schuldzorgenvrije toekomst