Ondernemende broers uit Almere

Ondernemende broers uit Almere

18-09-2015 BroerSportwagens

Het bedrijf is opgezet door twee enthousiaste broers uit Almere die hun leven al in een jong stadium hebben toegewijd aan sportwagens en snelle bolides. Luc Scholten (23 jaar) en Ted Scholten (21 jaar) studeren allebei nog maar kunnen het bedrijf combineren met hun dagelijkse verplichtingen. Almere vonden zij de ideale plek om deze ondernemersdroom te kunnen verwezenlijken door het vriendelijke ondernemersklimaat en de vele seminars die gegeven werden.

Drive the Passion is gestart als een vurig idee waar uiteindelijk leven in is geblazen doordat een van de broers het als afstudeerproject is gaan uitvoeren. "Het besef dat het bedrijf werkelijkheid werd kwam pas vrij laat, pas toen wij de auto bij de dealer gingen ophalen kregen wij een grijns op ons gezicht die er de rest van de dag niet meer van af te poetsen was" - Aldus een van de jonge ondernemers. Wel pleiten de broers dat ondernemen niet altijd leuk is en dat het vooral keihard werken is. "Uiteindelijk ben je elke dag met het bedrijf bezig en lang niet iedereen omarmt het idee met dezelfde enthousiasme als die je zelf hebt. Maar uiteindelijk is er altijd een nieuwe deur die open kan, als je maar hard genoeg blijft zoeken".

Zo is een bedrijf starten niet altijd even makkelijk als het lijkt. De broers hebben al vanaf hun tienerjaren gespaard om uiteindelijk een eigen bedrijf te kunnen starten.  Een lening bleek echter niet mogelijk te zijn bij een bank. Na het tegenvallende nieuws werd Drive the Passion getipt door Gemeente Almere over een alternatieve financiering, genaamd Qredits. Het proces begon toen snel op gang te komen, wel vereiste Qredits onder andere dat er een ondernemingsplan opgesteld werd en dat de onderlinge afspraken in een contract genoteerd werden. Na een aantal weken werd de lening goedgekeurd en kon Drive the Passion echt van start gaan. De samenwerking met Qredits is ideaal door de professionele begeleiding van consultants uit het bedrijfsleven en de warme netwerken van de organisatie. Als startende ondernemer is Qredits dé kans om een droom tot een bedrijf te maken.

Bezoek de website

Ondernemende broers uit Almere