'Ondernemingsplan maakt succesvoller'

'Ondernemingsplan maakt succesvoller'

Dat blijkt maandag uit onderzoek van Flynth en MKB-Nederland. Een ondernemingsplan vergroot de financieringsmogelijkheden. Voor banken en andere financiers is een ondernemingsplan met een begroting een voorwaarde voor het verstrekken van een krediet.

Hoewel veel ondernemers in het mkb goed de vinger aan de pols houden als het aankomt op bedrijfsinkomsten- en uitgaven, laten zij nog veel mogelijkheden liggen om effectiever bij te sturen, aldus de organisaties.

Ondernemers brengen te weinig structuur aan, aldus de onderzoekers. Zij beoordelen zichzelf gemiddeld met een 4,6 voor het gebruik van een actueel ondernemingsplan om het bedrijf te sturen.

Jaarbegroting

Wel maken zij meer en beter gebruik van een jaarbegroting. Ondernemers geven zichzelf een ruime 8 als het aankomt op het beheren van in – en uitgaande geldstromen. Ook het saldo van de rekeningcourant en het debiteurenbeheer hebben zij scherp op het netvlies.

Ondernemers vinden wel dat zij te weinig de eigen financiële resultaten met die van sectorgenoten vergelijken om verbetermogelijkheden op het spoor te komen.

De twee organisaties waarschuwen dat sturen op cashflow vooral reactief ondernemen betekent. Hierdoor kunnen ondernemers kansen missen.

Bron: NuZakelijk

Wil je een ondernemingsplan schrijven? Qredits biedt hierin hulp met een sjabloon Ondernemingsplan of een e-learning Ondernemingsplan Schrijven.

'Ondernemingsplan maakt succesvoller'