Ontwikkelingen EigenBaas programma

Ontwikkelingen EigenBaas programma

Twee jaar geleden heeft Qredits het programma ‘Ik word EigenBaas’ ontwikkeld, speciaal voor het voortgezet- en middelbaar onderwijs. Het belangrijkste doel van het programma is om de praktijk en theorie van ondernemerschap beter op elkaar te laten aansluiten. ESS examen services is een begrip binnen het onderwijs. Dankzij onder andere de expertise van de onderwijskundigen van ESS heeft Qredits het programma goed kunnen laten aansluiten op de behoeftes van studenten en docenten. Tevens is het programma nu geschikt om studenten te laten afstuderen met het certificaat CE-ondernemerschap.

Inmiddels wordt het nieuwe onderwijsprogramma op meer dan twintig MBO’s en voortgezet onderwijsinstellingen (HAVO/VWO) uitgevoerd. Afgelopen schooljaar hebben de eerste 150 MBO leerlingen van diverse scholen in Nederland ons programma afgerond met het CE-ondernemerschap certificaat. Binnenkort verwachten we de eerste vijftig Havo/VWO leerlingen van het Noordik College te Almelo te kunnen certificeren!

Ontwikkelingen van het EigenBaas programma

  1. Qredits zit in de vaststellingscommissie van de ESS (het Nederlands Instituut voor examens van het VMBO).
  2. Het ROC West Brabant gaat starten met het EigenBaas programma.
  3. De ervaringen van de ROC Twente met het EigenBaas programma worden momenteel gefilmd door TV Oost. De uitzending zal omstreeks april worden uitgezonden.
  4. Inmiddels zetten tien Qredits-coaches zich in voor studenten binnen het Eigenbaas programma.
  5. Het EigenBaas programma is onlangs gestart met de 1ste Havo en VWO klas.

 
Meer informatie over het EigenBaas programma vind je op www.eigenbaas.nl.

Ontwikkelingen EigenBaas programma