Qredits gaat microkredieten verstrekken op Aruba

Qredits gaat microkredieten verstrekken op Aruba

Afgelopen week tekenden Elwin Groenevelt, directeur Qredits, en minister-president Eman van Aruba een overeenkomst die zal gaan bijdragen aan de versterking van het ondernemerschap op Aruba. Hieraan voorafgaand hebben Qredits en de Arubaanse overheid een concreet actieplan opgesteld. Het doel is om startende ondernemers op Aruba meer kansen te bieden om hun eigen bedrijf op een goede manier te starten en bestaande ondernemers de mogelijkheid te geven om te investeren.

De afgelopen maanden hebben Qredits en de Arubaanse overheid een concreet actieplan opgesteld. Het doel is om startende ondernemers op Aruba meer kansen te bieden om hun eigen bedrijf op een goede manier te starten en bestaande ondernemers de mogelijkheid te geven om te investeren.

Via deze gezamelijke missie willen Qredits en de Arubaanse overheid inwoners van Aruba stimuleren voor ondernemerschap. Vanaf 1 april 2017 zal Qredits microkredieten verstrekken van maximaal $25.000 en aspirant ondernemers begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf. Qredits zal hiervoor een vestiging openen op Aruba met lokale bedrijfsadviseurs.

Onderwijsprogramma EigenBaas

In 2017 zal ook het onderwijsprogramma EigenBaas op diverse scholen op Aruba worden aangeboden. Studenten maken op deze manier al in een vroeg stadium kennis met ondernemerschap. In het programma wordt de student meegenomen in de échte ondernemerswereld: de student bespreekt samen met een bedrijfsadviseur een case, gaat zelf aan de slag met een ondernemingsplan en pitcht uiteindelijk zijn of haar plan voor een jury.

E-learning Ondernemingsplan Schrijven

De komende maanden zal Qredits de succesvolle e-learning Ondernemingsplan Schrijven gaan vertalen in het Papiamento & Engels en aanpassen op de lokale situatie op Aruba. De ondernemer schrijft met deze e-learning een kant en klaar plan en krijgt inzicht in wat voor soort ondernemer hij of zij is. De e-learning zal, in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel op Aruba, actief aan aspirant ondernemers worden aangeboden.

Microkredieten

Tenslotte zal Qredits voorzien in de behoefte aan kredietverlening op Aruba door aan ondernemers met goede plannen microkredieten te verstrekken tot $25.000.

"Deze overeenkomst geeft Qredits de mogelijkheid om onze passie, kennis en ervaring van de afgelopen jaren toe te passen op Aruba en ondernemers daar de ruimte te geven om te groeien!"

Elwin Groenevelt, CEO Qredits

Qredits is sinds augustus 2015 ook actief op Bonaire waar zij dezelfde diensten en producten inzet als binnenkort op Aruba.

Signing Qredits Aruba 01Signing Qredits Aruba 02

 

Qredits gaat microkredieten verstrekken op Aruba