Qredits gaat microkredieten verstrekken op Bonaire

De afgelopen maanden hebben Qredits en het Openbaar Lichaam Bonaire een concreet actieplan opgesteld teneinde startende ondernemers meer kansen te bieden om hun eigen bedrijf op een goede manier te starten en bestaande ondernemers de mogelijkheid te bieden om te investeren.

Het doel van de plannen van Qredits en het Openbaar Lichaam Bonaire (gemeentebestuur) is om in 2015/2016 ongeveer 25 kredieten te verstrekken van gem $ 15.000, 125 aspirant ondernemers te begeleiden bij opzetten van een eigen bedrijf en 125 scholieren het onderwijsprogramma Ik word Eigen Baas aan te bieden.

De komende maanden zal Qredits de succesvolle e-learning Ondernemingsplan Schrijven gaan vertalen in het Papiaments en Spaans en aanpassen op de lokale situatie op Bonaire. Deze e-learning zal, in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel op Bonaire, actief aan aspirant ondernemers worden aangeboden.

Een belangrijk onderdeel van het actieplan is om op de beide onderwijsinstellingen op Bonaire (SGB en Forma) het onderwijsprogramma Ik word Eigen Baas te introduceren. Hiermee krijgen scholieren de kans om al tijdens hun studie kennis te maken met de ondernemerswereld, hun eigen ondernemingsplan te schrijven en essentiële ondernemersvaardigheden te trainen.

Tenslotte zal Qredits voorzien in de behoefte aan kredietverlening op Bonaire door aan ondernemers met goede plannen microkredieten te verstrekken tot $ 25.000.

Elwin Groenevelt, CEO Qredits: “Deze overeenkomst geeft Qredits de mogelijkheid om onze passie, kennis en ervaring van de afgelopen jaren toe te passen op Bonaire en ondernemers daar de ruimte te geven om te groeien!.”

Qredits gaat microkredieten verstrekken op Bonaire