Qredits gaat ondernemers in Cuba helpen

Qredits gaat ondernemers in Cuba helpen

De vraag naar onze kennis en producten neemt internationaal steeds meer toe. Zo ook in Cuba. Nog dit jaar zal de Spaanse variant van onze e-learning Ondernemingsplan Schrijven geschikt worden gemaakt voor de lokale situatie in Cuba. In Cuba werken we daarvoor samen met de Nederlandse microkredietorganisatie Stichting Credit4Cuba. De doelstelling van deze non-profit organisatie is om startende ondernemers in Cuba te begeleiden bij de opzet van een ondernemingsplan en daarna verder te coachen.

Het plan is om een oude schoolbus om te bouwen tot leslokaal met computers en wifi, om hiermee op diverse locaties trainingen te geven. Op termijn zal Credit4Cuba ook microkredieten gaan verstrekken.

Toetreding Raad van Advies

Om Credit4Cuba verder van advies en ervaring te voorzien, is algemeen directeur Elwin Groenevelt van Qredits toegetreden tot de Raad van Advies van deze organisatie.

"Wij vinden het belangrijk dat niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland ondernemers goed voorbereid kunnen starten en toegang krijgen tot financiering om hun plannen te realiseren. Onze innovatieve aanpak zorgt voor veel belangstelling van buitenlandse microfinancieringsorganisaties en overheden. Qredits wil door middel van advies en de inzet van onze tools graag een bijdrage leveren aan de verbetering van de kansen voor startende ondernemers."

De e-learning Ondernemingsplan Schrijven wordt inmiddels in vier landen ingezet: Italië, Griekenland, Bonaire en nu dus ook Cuba. Meer aanvragen lopen nog.

Qredits gaat ondernemers in Cuba helpen