Qredits groeit zowel nationaal als internationaal

Qredits groeit zowel nationaal als internationaal

Almelo, 1 oktober 2018 – Qredits International, opgericht in juli 2018, heeft vorige week het shareholders agreement getekend met hun eerste partner IMF Oportunitas in Barcelona. Samen met de andere aandeelhouders, waaronder Bankia en Mapfre, zal Qredits een bijdrage leveren in de groei en het succes van Oportunitas. Met als doel meer ondernemers in Spanje te ondersteunen.


Qredits International

De oprichting van Qredits International is een logische volgende stap in de missie van Qredits om ondernemerschap in de breedste zin van het woord te bevorderen. Qredits wil als best-practice binnen Europa andere Microfinance Institutions (MFIs) inspireren en helpen om in eigen land ondernemers nog succesvoller te kunnen ondersteunen.. Dit kan op een directe manier, zoals Qredits doet op de Caribische eilanden  door middel van eigen kantoren lokaal ondernemers te helpen. Maar ook indirect door als aandeelhouder kleinere MFIs in Europa te ondersteunen met kapitaal, ICT-oplossingen en consultancy.

Belangrijkste bijdrage

Qredits heeft de grootste meerwaarde voor kleinere organisaties die moeten groeien of een turn-around moeten maken. Logischerwijs zal Qredits zich daarop ook het meest focussen. Bij de selectie van partners wordt gekeken naar de professionaliteit van de organisatie, de visie, stabiliteit in financiën en de aanwezigheid van sterke partners. Een partnership met Qredits is voor minimaal drie jaar en kan op verschillende manieren worden vormgegeven.

Ook in Nederland groeit Qredits door
In het derde kwartaal van 2018 heeft Qredits voor een totaalbedrag van €16,3 miljoen aan zakelijke kredieten verstrekt. Hiermee werden meer dan 340 startende en 280 bestaande ondernemers geholpen. De teller van het aantal verstrekte kredieten in 2018 staat hierdoor op 2.324. Hiermee zet de groei van het eerste half jaar van 2018 door.

Meer verstrekte kredieten dan in 2017

In vergelijking met de eerste negen maanden van 2017 steeg het aantal verstrekkingen voor een Microkrediet (kredieten tot € 50.000) met 26% in de eerste negen maanden van 2018. Wat betreft het aantal verstrekte MKB-kredieten (kredieten van € 50.000 tot en met € 250.000), dat steeg met 6%. In totaal zijn er 89 MKB-kredieten verstrekt voor een totaal obligo van €8,1 miljoen, gemeten over de eerste drie kwartalen van 2018.

Over Qredits

Qredits is een sociale onderneming die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van, of investeren in, hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot €250.000, coaching en de Academy voor ondernemers. Qredits heeft al bijna 13.000 kredieten verstrekt voor een totaal bedrag van ruim € 297 miljoen. Daarmee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland. Bij de sociale onderneming werken  85 medewerkers en zijn 600 vrijwillige ondernemerscoaches betrokken. Op de Caribbean is Qredits actief met kantoren op Bonaire, Aruba, Sint Maarten en Curaçao. Inmiddels zijn er op de eilanden meer dan 300 leningen verstrekt.

Qredits groeit zowel nationaal als internationaal