Lening Council of Europe Bank

Lening Council of Europe Bank

Almelo/Parijs, 27 juli 2018 – Qredits Microfinanciering Nederland en de Council of Europe Bank (CEB) hebben een leningovereenkomst getekend voor een bedrag van €16,6 miljoen. Deze lening zorgt ervoor dat Qredits meer ondernemers in Nederland en op de Caribbean kan ondersteunen met financiering.

1.000 extra Microkredieten

Qredits verstrekt sinds 2009 Microkredieten in Nederland en sinds 2015 kredieten op de Caribisch eilanden. De portefeuille in Nederland is inmiddels gegroeid naar 13.000 leningen en het aantal aanvragen neemt nog steeds toe. Om dit te financieren streeft Qredits naar een brede funding basis met financiers die willen bijdragen aan de sociale missie van Qredits. De CEB is een enorme aanvulling op de bestaande financiële partners van Qredits. Door deze lening van €16,6 miljoen kunnen bijna 1.000 ondernemers worden ondersteund met krediet en coaching!

Sociale impact CEB
De Council of Europe Bank zoekt naar projecten met een grote sociale impact in de Europese lidstaten. Microfinanciering is een nieuwe sector in de portefeuille van CEB en past volledig bij de missie van de bank. Afgelopen tien jaar heeft het verstrekken van Microfinanciering door Qredits aantoonbaar sociale impact gerealiseerd door banencreatie en het verminderen van sociale uitkeringen.

Elwin Groenevelt, CEO Qredits: “De Council of Europe Bank is de ideale partner voor ons gezien haar sterke sociale missie. Het is geweldig dat een van de grootste sociale development banken in Europa oog heeft voor de Microfinancieringssector. We zijn er van overtuigd dat we met deze lening een lange periode van samenwerking zijn begonnen.”

Rolf Wenzel, gouverneur CEB: "Het vereenvoudigen van de toegang tot financiering voor kleine en middelgrote ondernemingen is een van de speerpunten van CEB. Ik ben erg blij dat ondernemers met goede plannen om een bedrijf op te zetten van deze CEB-lening zullen profiteren. Daarbij vinden we het belangrijk dat dit vooral mensen betreft vanuit een situatie van werkloosheid of migratie."

Lening Council of Europe Bank