Qredits ondertekent overeenkomst met EIF

25-06-2012

Op 11 februari 2011 ondertekent Qredits twee overeenkomsten met het Europese Investeringsfonds (EIF), waardoor de komende jaren nog meer kleine ondernemers en zelfstandigen kunnen worden gefinancierd.

De eerste overeenkomst betreft een garantiefaciliteit als onderdeel van de nieuwe Europese Progress microfinancieringsfaciliteit; hiermee geeft het EIF een garantie af voor een deel van de leningenportefeuille van Qredits. Qredits ontvangt als eerste organisatie in Europa een garantie uit dit fonds, dat eind 2010 door de Europese Commissie is gelanceerd.
Daarnaast verstrekt het EIF aan Qredits nieuw investeringskapitaal.

Deze overeenkomsten zijn belangrijk voor Qredits. Elwin Groenevelt, algemeen directeur van Qredits: “Met deze regelingen kan Qredits meer leningen aan (startende) ondernemingen in Nederland verstrekken en dragen we bij aan de versterking van het MKB in Nederland. Daarnaast zal hiermee de continuïteit van de werkzaamheden van Qredits worden versterkt zodat microkrediet in Nederland ook voor de toekomst beschikbaar blijft. Qredits is blij met het vertrouwen dat het EIF en de Europese Commissie uitspreken voor de aanpak van microfinanciering in Nederland.”

Aangezien Qredits als eerste microkredietinstelling in Europa een faciliteit uit Progress ondertekent, komt Eurocommissaris Andor speciaal naar Nederland om de ondertekening bij te wonen. H.K.H. Prinses Máxima zal, als lid van de Raad voor Microfinanciering, eveneens aanwezig zijn. Gastheer van de bijeenkomst is Minister Verhagen. De ondertekening vindt plaats bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Den Haag van 9.00-10.00 uur.

Qredits ondertekent overeenkomst met EIF