Qredits op de Caribische eilanden

Qredits op de Caribische eilanden

Ook in Caribische Nederland is Qredits de afgelopen maanden actief geweest. Na het gebleken succes in Nederland besloot Qredits gesprekken aan te gaan op de verschillende eilanden in het Nederlands Caribische gebied om startende ondernemers ook daar een helpende hand te bieden in de vorm van krediet, coaching en kennis. In juni ’17 werd het eerste microkrediet verstrekt op Aruba en op Bonaire werd in augustus ’17 al het 50e microkrediet uitgereikt. Op Bonaire verstrekt Qredits inmiddels microkredieten tot $50.000 en op Aruba tot Afl. 50.000. 

St. Maarten, St. Eustatius en Saba

Na maandenlange voorbereiding is Qredits vorige week maandag op St. Maarten van start gegaan. Helaas moeten we momenteel al balans opmaken na de komst van orkaan Irma.  We wachten nog op nieuws over onze kantoorlocatie, maar zijn dankbaar en opgelucht dat we inmiddels contact hebben gehad met onze beide nieuwe collega’s op het eiland. Zij zijn ongedeerd en de schade voor hen viel mee. 

Onze website is live en de Nederlandse e-leaning Ondernemingsplan Schrijven is aangepast op de behoefte en situatie van de eilanden daar. We werken intensief samen emt de Kamer van Koophandel aldaar en de eerste startende ondernemers hebben zich al gemeld. Het is nu wachten op hoe snel de situatie ter plekke zich weer hersteld en dan zullen onze collega’s de eerste gesprekken met ondernemers kunnen starten. Qredits zal vanuit St. Maarten ook de eilanden St. Eustatius en Saba bedienen met kredieten tot $25.000, coaching en e-learning.

Het Qredits St. Maarten team bestaat uit twee lokale bedrijfsadviseurs die de ondernemingsplannen en kredietaanvragen gaan beoordelen: Mariah Constant en Edsel Gumb. Mariah heeft de laatste vier jaar in Nederland gewoond en haar bachelor behaald in International Communication Management. Edsel heeft een bachelor in Business Management en was de laatste zes jaar werkzaam bij de Winward Islands Bank als bedrijfsadviseur.

Klik hier als je meer wil weten over de eerste activiteiten op de Caribische eilanden

Qredits op de Caribische eilanden