Qredits overschrijdt kwart miljard euro

Qredits overschrijdt kwart miljard euro

Almelo, 3 april 2018 – Een record in het landschap van de alternatieve financieringspartijen: Qredits heeft een kwart miljard euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Hiermee werden al meer dan 12.000 startende en bestaande ondernemers geholpen. Een enorme mijlpaal voor de kredietverstrekker zonder winstoogmerk.

 

Startende en bestaande ondernemers

Met deze 250 miljoen euro heeft Qredits zowel bestaande als startende ondernemers gefinancierd. Maar liefst 75% van het totale bedrag is verstrekt aan kredieten onder de € 50.000. Van de overige kredieten is 20% als MKB-krediet (tot € 250.000) verstrekt en 5% als Flexibel krediet.
Het aandeel starters is over de hele portefeuille 63%. Sinds 2015 neemt het aantal gefinancierde bestaande ondernemers wel toe. Ruim 44% van de kredietverstrekkingen gaat naar bestaande ondernemers. Bij het MKB-krediet is dat aandeel ongeveer gelijk.

Detailhandel en horeca blijven aan kop

Qredits verstrekt nog altijd de meeste kredieten in de branches ’Horeca’, ‘Detailhandel’ en ‘Zakelijke dienstverlening’. Deze drie branches voeren de boventoon als het gaat om aanvragen voor Microkrediet, MKB-krediet en Flexibel krediet.

De laatstgenoemde, het Flexibel krediet, blijkt van grote toegevoegde waarde. Sinds dit product in 2015 beschikbaar werd zijn er ruim 1.400 kredieten verstrekt. Met dit werkkapitaalkrediet biedt Qredits de mogelijkheid aan ondernemers om financieel tijdelijk meer ruimte te creëren.

Hoe het ooit begon

In 2009 startte Qredits met vier werknemers en kredieten tot € 35.000 in Almelo. Bijna tien jaar later werken inmiddels 75 ondernemende mensen bij Qredits met als doel om ondernemerschap voor iedereen toegankelijk te maken. Ook het kredietbedrag is meegegroeid, het MKB-krediet reikt zelfs tot €250.000. Naast kredieten zijn er in de loop der jaren diverse diensten en producten ontwikkeld voor klanten en niet-klanten. Allemaal gebaseerd op de ervaringen in de markt en de vraag van ondernemers.

Meer dan krediet alleen

Naast de kredieten die de sociale onderneming verstrekt, biedt Qredits ook coaching en tools vanuit de Academy. Door de jaren heen is de poule van vrijwillige coaches gegroeid tot maar liefst 650 coaches. Gezamenlijk hebben zij meer dan 6.000 coachingstrajecten verzorgd voor ondernemers. Met als doel om ondernemers, Qredits-klant of niet, zo veel mogelijk te ondersteunen bij de opzet en groei van het bedrijf. Want de visie van Qredits is niet om winst te maken, maar om winst te laten maken.

Qredits overschrijdt kwart miljard euro