Qredits stimuleert ondernemerschap op Bonaire

Qredits stimuleert ondernemerschap op Bonaire

De gezamenlijke missie van de Kamer van Koophandel van Bonaire en Qredits is om de inwoners van Bonaire te motiveren voor het ondernemerschap. Qredits biedt verschillende diensten en producten aan om de ondernemers te ondersteunen tijdens de start of doorgroei van hun bedrijf.

Met de beperkte financieringsmogelijkheden die de ondernemer kent, zal Qredits inspringen op deze vraag door het verstrekken van kredieten tot $ 25.000. Daarnaast kan de ondernemer bij de start van zijn bedrijf worden geholpen met verschillende online tools én fysieke coaching. Qredits werkt hierin samen met stichting PUM Netherlands senior experts. Dit is een internationaal netwerk van senior experts met jarenlange ervaring in het MKB over de hele wereld.

Naast de ondersteuning van de startende en bestaande ondernemer, zal Qredits zich ook richten op de lokale studenten. Door de introductie van het onderwijsprogramma EigenBaas op de Scholengemeenschap Bonaire (Havo/VWO en MBO) en op Forma (beroepsonderwijs) zullen zij in een vroeg stadium kennis maken met het ondernemerschap. In het programma wordt de student meegenomen in de échte ondernemerswereld: de student bespreekt samen met een Qredits bedrijfsadviseur een case, gaat zelf aan de slag met een ondernemingsplan en pitcht uiteindelijk zijn of haar plan voor een jury.

In Nederland is Qredits sinds zes jaar actief op de financieringsmarkt en heeft inmiddels meer dan 6000 ondernemers ondersteund met krediet.

Qredits stimuleert ondernemerschap op Bonaire