Recordaantal faillissementen

Recordaantal faillissementen

11-07-2013 Faillissementen

Bij vier op de tien faillissementen betrof het een bedrijf uit de bouw of de handel. Bij de eenmanszaken bleef de toename van het aantal faillissementen beperkt tot 1 procent. Bij de overige bedrijven en instellingen was de stijging 16 procent.

Het aantal faillissementen van bedrijven in de handel (1040) en bouw (985) bleef onverminderd hoog. In de handel ging het vooral om groothandelsbedrijven in kleding, bouw- en doe-het-zelf-materialen en winkels in woninginrichting.

'In de bouw vielen de hardste klappen bij de nieuwbouw van woningen en bedrijfsgebouwen', aldus het statistiekbureau. Ook bij hieraan verwante bedrijven als schildersbedrijven, loodgieters, glaszetters en projectontwikkelaars steeg het aantal faillissementen fors.

De meeste bedrijven gingen over de kop in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland, provincies waar ook de meeste bedrijven zitten. Vergeleken met de eerste helft van vorig jaar steeg het aantal faillissementen in alle provincies. De toename was met 69 procent relatief het grootst in Groningen. In Gelderland bleef de stijging beperkt tot 5 procent.

Bron: Trouw

Recordaantal faillissementen