Roos van de Maand voor Qredits

01-03-2010

Het waren de landelijke en plaatselijke partijleiders Wouter Bos en Mieke Kuik-Verweg, die samen de Roos namens de fractie van de PvdA uitreikten aan Elwin Groenevelt, directeur van Qredits. Qredits is een landelijke kredietverstrekker voor (startende) ondernemers met het hoofdkantoor in het monumentale officiersgebouw aan de Wierdensestraat in Almelo. Daarnaast heeft Qredits nog acht vestigingen in heel Nederland.

Bij Qredits kunnen kleine, startende of doorstartende ondernemers een krediet van maximaal 35.000 euro aanvragen, als ze bij een reguliere bank moeilijk of helemaal geen krediet kunnen krijgen. Naast de lening worden de ondernemers gecoacht bij de start, doorstart of reorganisatie van hun onderneming. Voorwaarde is wel dat ze een deugdelijk ondernemingsplan moeten overleggen. Dat dit een ‘gat in de markt is’ bewijst de grote hoeveelheid aanvragen en verstrekte kredieten in 2009.

Initiatiefnemer en directeur

De initiatiefnemer en directeur van Qredits is de in Almelo woonachtige Elwin Groenevelt. Samen met zijn team van inmiddels 23 medewerkers bouwt hij elke dag aan een nieuwe financiele instelling in Nederland. Komende maandag, 1 maart, komen Roy Spit (Riskmanager bij Qredits) en Harry Hulman (manager OOA) naar de studio van Radio Almelo als gasten in het radioprogramma als gasten in het radioprogramma De Roos. De presentatie van het programma, dat 17.30 uur begint, is in de handen van Jan Hammink.

Aan actuele zaken besteedt de fractie van PvdA regelmatig aandacht. Onder meer met het uitbrengen van een eigen nieuwsflits per internet kan men zich laten informeren. Iedereen, die belangstelling heeft, kan zich melden om deze nieuwsflits gratis te ontvangen. Daarvoor moet men het e-mail adres, waar de nieuwsflits naar moet worden toegezonden, melden bij de coördinator [email protected]

Meer informatie

Het radioprogramma is komende woensdag te beluisteren op Radio Almelo van 17.30 tot 18.00 uur op 104.1 mHz via de kabel of via FM 106.1 mHz.

(bron: almeloosweekblad.nl)

Roos van de Maand voor Qredits