Starter heeft bank minder nodig

Starter heeft bank minder nodig

Starters zoeken hun financiering meer en meer bij alternatieve partijen.

Lees het artikel van journalist Ruben van Eg in De Financieel Telegraaf. Onze commercieel directeur Roy Spit deelt zijn ervaringen en ontwikkelingen bij Qredits. 

Artikel in DFT

Kwaliteit van aanvragen gestegen

Bij microkredietverstrekker Qredits groeide het aantal verstrekte leningen vorig jaar met 5%, zegt commercieel directeur Roy Spit: „Het aantal aanvragen is met 7.000 ongeveer gelijk met 2014. Maar de kwaliteit van de aanvragen verbetert. Oftewel: ondernemers die aanspraak kunnen maken op een lening bij Qredits weten ons steeds beter te vinden. Zeker in de laatste maanden van vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar zijn de aanvragen exceptioneel gestegen. Dat kan niet alleen met de stand van de economie te maken hebben."

Aantal aanvragen in 2016 exceptioneel toegenomen

Ondernemers durven de stap naar nieuwe kredietverstrekkers ook steeds vaker te maken. „Onbekend maakt onbemind", vat Spit het samen. „Daar plukt Qredits de vruchten van. Na de overeenkomst met de Europese Investeringsbank (EIB) van eind september voor €100 miljoen aan investeringsgeld, zijn de aanvragen bij ons exceptioneel toegenomen. We zitten nu met enige regelmatig op meer dan vijftig per dag. Dat kan niet alleen met stand van de economie te maken hebben."

Ontdek krediet-mogelijkheden voor jou

Starter heeft bank minder nodig