Stel scholingsfondsen open voor zzp'ers

Stel scholingsfondsen open voor zzp'ers

Tweede Kamerlid Mei Li Vos van de PvdA zal daar dinsdag op aandringen in een debat met minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Vos wijst erop dat er in veel technische beroepen nog een tekort aan arbeidskrachten bestaat. De werkgeversorganisatie in de technische industrie FME klaagt al jaren dat er voor bepaalde vacatures moeilijk mensen te krijgen zijn.

De scholingsfondsen worden beheerd door de sociale partners, maar Kamp zou volgens Vos een bemiddelende rol moeten spelen. Ze denkt dat veel zzp'ers bereid zijn zich te laten omscholen, omdat het door de economische crisis moeilijk is voor zelfstandigen om voldoende opdrachten te vinden.

Lening

Volgens het Kamerlid zouden zzp'ers een beurs of een lening tegen een lage rente moeten kunnen krijgen, zodat ze tijdens de periode van omscholing middelen hebben om van te leven.

Vorige maand nam de Kamer overigens al een motie van GroenLinks aan om flexwerkers dezelfde toegang te geven tot scholing als werknemers in vaste dienst. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei toen dat hij het voorstel zou meenemen in zijn overleg met vakbonden en werkgevers.

Bron: NuZakelijk

Stel scholingsfondsen open voor zzp'ers