Totaalpakket voor ondernemers

Totaalpakket voor ondernemers

Met het project Microkrediet Gelderland krijgen kansrijke (startende) ondernemers uit de Provincie Gelderland de mogelijkheid om maximaal 50.000 euro te lenen. De Provincie Gelderland maakt dit mogelijk door een garantie van 850.000 euro af te geven. Qredits beoordeelt de aanvragen en verstrekt de kredieten.

Roy Spit, commercieel directeur Qredits: “De samenwerking met de Provincie Gelderland en IkStartSmart is voor Qredits erg belangrijk. Qredits kan dankzij de borgstelling van de Provincie nog meer ondernemers financieren die gaan starten of een doorgroei willen realiseren in Gelderland. Door gebruik te maken van elkaars expertise biedt dit project veel kansen en mogelijkheden, ook voor de toekomst.”

Door kredietverstrekking te combineren met het programma IkStartSmart/IkGroeiSmart krijgt de ondernemer uitgebreide ondersteuning bij het opstarten of doorgroeien van zijn bedrijf en wordt de kans op succes vergroot. De ondernemer krijgt een persoonlijke coach, een ondernemerstest, trainingen, leert netwerken, leert om vragen te stellen aan een vakspecialist en ontvangt financiële ondersteuning middels een Microkrediet.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk:Startende ondernemers zorgen voor banen. Maar zij vormen ook een risico voor banken, waardoor ze vaak geen beroep kunnen doen op kredietfaciliteiten. Door borg te staan, geeft de provincie  startende ondernemers, die het programma IkStartSmart volgen, een kans hun bedrijf op te zetten.” 

Het Microkrediet kan worden aangevraagd via www.qredits.nl.

 

Totaalpakket voor ondernemers