Verzekeraars lenen 30 miljoen aan Qredits

Verzekeraars lenen 30 miljoen aan Qredits

Aankomende vrijdag tijdens het ‘5-jarig jubileumsymposium van Qredits’ wordt een verklaring ondertekend door 4 banken en 9 verzekeraars, waarin een totaal te verstrekken lening van 61 miljoen wordt bekrachtigd. Dit zal plaatsvinden in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima.

De 9 verzekeraars hebben gezamenlijk 30 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verstrekking van Microkredieten en MKB-kredieten door Qredits. Hiermee dragen zij bij aan de verdere ontwikkeling van Qredits en het ondernemerschap in Nederland.
Ook 4 banken zullen de verklaring ondertekenen: zij zullen gezamenlijk 15, 5 miljoen euro extra beschikbaar stellen aan Qredits, bovenop de reeds bestaande lening van 15,5 miljoen euro.

Met deze nieuwe lening heeft Qredits in totaal 121 miljoen euro aan financieringen aangetrokken, teneinde dit aan te wenden in de vorm van Microkrediet en MKB-krediet. Deze funding is tot eind 2016 voldoende om de groei van Qredits te kunnen financieren en toe te groeien tot jaarlijks 2.000 te verstrekken Microkredieten en 400 MKB-kredieten.

De verklaring wordt aankomende vrijdag ondertekend door ABN Amro, ING Bank, Rabobank en Triodos Bank, Aegon, ASR, Achmea, Delta Lloyd, Goudse, Generali, INGAM, SNS Reaal, VVAA en Qredits. De bijeenkomst vindt plaats bij de Rabobank in Utrecht.

Verzekeraars lenen 30 miljoen aan Qredits