Welten gaat door met MVO

25-06-2012

Qoachen voor Qredits

Het afgelopen voorjaar ging Welten een samenwerking aan met Qredits Microkrediet Nederland. Met een door Welten ontwikkeld trainings- en coachingstraject wordt hulp geboden bij diverse uitdagingen van ondernemers met een microfinanciering.

Ruim 15 enthousiaste Weltenaren doen mee aan dit vrijwilligersproject en zijn (of worden) als Qoach een jaar lang gekoppeld aan een onderneming.

Dit project levert voor alle betrokkenen een winsituatie op. Enerzijds heeft de deskundigheid van de Qoaches een positief effect op de ontwikkeling van de ondernemer en anderzijds is het een bijzondere leerervaring voor de coaches! De eerste geluiden van zowel de gekoppelde Qoaches als van de bedrijfsadviseurs van Qredits - die nog intensiever met de ondernemers schakelen - zijn erg positief en men is erg tevreden over de Welten Qoaches. “We zouden graag meer Welten Qoaches aan ons willen binden”, vertelt José Olislagers, bedrijfsadviseur van Qredits. “Qoachingis verbinding, een krachtige bijdrage aan de overlevingskansen en het succes van ondernemers!”

Er wordt aan zeer uiteenlopende ondernemingen Qoaching verleend. Van zonnebankcentrum tot kinderdagverblijf en van hondentrimsalon tot fotograaf.

Jean-Pierre Adams vertelt over zijn Qoachingservaringen bij een zonnebankcentrum. “Sinds augustus coach ik een startende zonnebankstudio in Zuid-Limburg. Een scala aan items werd voor de opening doorgenomen met de twee ondernemers, zoals: hoe ga je reclame maken, wat doet de concurrentie, welke prijs ga je hanteren, hoe bewaak je de kwaliteit? Toen begin september de deuren open gingen was het best spannend. Tot op heden loopt het boven verwachting ondanks de crisis. Door een scherpe openingsactie wisten veel nieuwe zonaanbidders de studio te vinden. Nu is het afwachten of de klanten blijven terugkomen tegen het normale tarief!”

Welten gaat door met MVO