Hernieuwen commitment

Hernieuwen commitment

Een nieuwe tranch van USD $700.000 subsidie, onderdeel van de Citi Foundations Pathways to Progress inititiatief, geeft Youth Business International (YBI) de kans om 4.500 jongeren te ondersteunen met ondernemerschapsvaardigheden in Europa, Kazachstan en Rusland. Dit zal uiteindelijk resulteren in grofweg 1.150 nieuwe banen.

Londen, 18 november 2019 – Youth Business International (YBI) en de Citi Foundation hebben vandaag bekend gemaakt dat zij weer een bedrag van $700.000 beschikbaar stellen voor het ondersteunen en begeleiden van jonge ondernemers in Europa die vanuit een lage inkomenspositie een bedrijf willen starten of uitbouwen.

Onder de naam Youth Business Europe heeft deze partnerschap sinds 2015 al indrukwekkende resultaten opgeleverd door startende jonge ondernemers een geïntegreerd pakket aan te bieden van financiële en niet-financiële middelen zoals ondernemersscholen, coaching en leningen met een lagere rente. Dit samenwerkingsverband heeft al 24.000 jongeren ondersteund en hiermee 5.700 bedrijven laten starten of versterken.

Via initiatieven van organisaties binnen Youth Business Europe waar Qredits ook onderdeel van uitmaakt, hebben veel jonge ondernemers hun droom werkelijkheid kunnen maken. Neem bijvoorbeeld Mohamed, een Syrische vluchteling die een vleugje van zijn cultuur naar België bracht door een Syrisch restaurant te openen, en  Latifa uit Marokko die als event planner wil beginnen en nu als cateraar van Marokaanse lekkernijen is gestart.

Volgens Eurostat gegevens is jeugdwerkloosheid hoog door heel Europa, 15% in januari 2019. Spanje en Italië worstelen nog steeds met de hoogste percentages van 33%. Deze nieuwe subsidie zal voortbouwen op de resultaten die Youth Business Europe tot nu heeft bereikt en nog meer jonge ondernemers ondersteunen bij het starten of uitbreiden van hun bedrijf.

Plannen voor deze ronde zijn:

  • Het uitbreiden van deze partnership naar Rusland en Kazachstan;
  • Youth Business Europe omvat nu YBI leden uit 10 landen: Belgiëmicrostart (microStart), Frankrijk (Adie, Positive Planet), Duitsland (KIZ), Italië (MicroLab), Ierland (Inner City Enterprise), Kazachstan
    (Most Business Incubator), Nederland (Qredits), Rusland (Youth Business Russia en ImpactHub Moscow), Spanje (Youth Business Spain), en Zweden (Swedish Jobs and Society);
  • het komende jaar zullen er weer 4.500 jongeren met een laag inkomen ondernemerschapstraining kunnen volgen;
  • 000 jongeren zullen worden ondersteund bij het starten of uitbreiden van een bedrijf;
  • de focus zal ook liggen op het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers;
  • 150 nieuwe banen zullen worden gecreëerd;
  • Uitreiking van de “Young Entrepreneurs in Europe Awards", waarin de meest succesvolle jonge ondernemerschapsverhalen vanaf het begin van het Youth Business Europe programma worden belicht.

Anita Tiessen, CEO van ybi, zei:   "naarmate de jeugdwerkloosheid in heel Europa hoog blijft, zijn we vastbesloten om meer ambitieuze jonge ondernemers te steunen om hun eigen bedrijven te creëren en te versterken. We erkennen de extra barrières waarmee vrouwen vaak worden geconfronteerd bij het starten van een bedrijf, we delen de toewijding van Citi Foundation aan de economische empowerment van vrouwen en zullen meer jonge vrouwen in ondernemerschap ondersteunen door gender een sectoroverschrijdend probleem te maken. "

Rachael Barber, EMEA Head of Community Development bij Citi, zei:   "bij Citi geloven we dat ondernemerschap jonge Europeanen kan helpen om een levensonderhoud op te bouwen.  We zijn verheugd dat ons voortdurende partnerschap met YBI ook een afspiegeling zal zijn van onze gezamenlijke inzet voor de economische empowerment van vrouwen, evenals het overbruggen van de kloof tussen de ondernemende ambities van jongeren en de uitdagingen waarmee ze vandaag worden geconfronteerd. "

Youth Business Europe is het vlaggenschip Europese programma van Citi Foundation en maakt deel uit van haar trajecten naar Progress-initiatief, dat de stedelijke jeugd voorbereidt en uitrust met de instrumenten om te gedijen in de huidige economie. 2017 zag de uitbreiding van trajecten naar vooruitgang wereldwijd, met een $100.000.000 verbintenis van de Citi Foundation om 500.000 jongeren te bereiken met ondernemerschap en inzetbaarheid training voor 2020.

Hernieuwen commitment