MKB Almelo

MKB Almelo

MKB Almelo, ooit ontstaan als organisatie van de lokale detailhandel, is de oudste ondernemersvereniging van Almelo. Detailhandel is vandaag de dag één van de vele aandachtsgebieden, want mkb staat voor veel meer soorten ondernemingen. Het mkb is niet voor niets de motor van de Nederlandse en Almelose economie. 

Elke onderneming is bij MKB Almelo thuis, want het is de enige bedrijvenorganisatie die niet is gebonden aan een locatie of branche. MKB Almelo is bovendien de lokale partner van MKB Nederland en daarmee de kennisbank die ondernemers informeert en ondersteunt, netwerkt en communiceert met (lokale) overheden.  

De resultaten van deze taken worden gerapporteerd in de MKB Nieuwsbrief die de MKB Almelo deelnemers wekelijks ontvangen. Op deze wijze zijn ondernemers altijd optimaal geïnformeerd over wetswijzigingen, bijeenkomsten en plannen van regering, Gedeputeerde Staten of College van B & W.  

Het (onbetaalde) bestuur van MKB Almelo bestaat uit een aantal ondernemers die worden bijgestaan door een functionaris van MKB Nederland. Dit bestuur is regelmatig in overleg met relevante wethouders en collega-bestuurders van andere ondernemersorganisaties.  

Spreekster Yvonne Koolhaas

Elke derde vrijdag van november, de landelijke Dag van de Ondernemer, zet MKB Almelo een Almelose ondernemer extra in het zonnetje als Meest Markante Ondernemer van het jaar. De prijs bestaat uit een bokaal en eeuwige roem, want ondernemers mogen best wel eens worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Tijdens Op Stoom zal de winnaar 2019 bekend gemaakt worden. Wie zal de bokaal ontvangen?  

 

MKB Almelo