Proces

Proces

Wat gebeurt er nadat Qredits de aanvraag heeft ontvangen?

De procedure voor het aanvragen van een krediet bij Qredits bestaat uit 5 stappen. Elk van de stappen moet positief worden afgesloten voordat de volgende stap in werking gaat.

  1. Aanvraag; bij Qredits kun je online een kredietaanvraag doen tot € 250.000.
  2. 1e beoordeling in deze fase wordt beoordeeld of de aanvraag binnen de doelgroep van Qredits valt en of je aanvraag volledig is.
  3. Afspraak met de bedrijfsadviseur tijdens het screeningsgesprek wordt er uitgebreid stilgestaan bij het ondernemingsplan en de persoonlijke situatie.
  4. Definitieve beoordeling; de riskmanager bepaalt uiteindelijk of het krediet wordt goedgekeurd en onder welke voorwaarden.
  5. Verstrekking; indien de offerte goed getekend is en aan alle voorbehouden is voldaan wordt het krediet uitgeboekt.  

Om de doorlooptijd van het proces te bevorderen is het wenselijk dat alle documenten zo volledig mogelijk zijn en je beschikbaar bent voor het maken van een afspraak of tot het beantwoorden van mogelijke vragen.

Het is van belang om goed te weten welke informatie tijdens de stappen wordt getoetst. Voor de gehele aanvraag moet je rekening houden met ongeveer vier weken voordat het krediet is verstrekt.

Hoe verloopt een kredietaanvraag?

1. De aanvraag

In onze kredietaanvraagmodule ga je van start met je online aanvraag. We vragen daar om je persoonlijke- en bedrijfsgegevens. Afhankelijk van je fase van ondernemerschap, starter of bestaand, ontvangen we graag een aantal documenten.

Bekijk de verschillende checklists.

2. Afspraak met bedrijfsadviseur

Ziet je plan er goed uit? Dan bellen we om een afspraak in te plannen met een bedrijfsadviseur uit jouw regio. De bedrijfsadviseur komt dan bij jou thuis of op de zaak langs. Soms bestaat de mogelijkheid om online kennis te maken, bijvoorbeeld via een videocall. Samen bespreken jullie je ondernemingsplan en de kredietaanvraag.

Lees meer over het gesprek met de bedrijfsadviseur.

3. Verstrekking lening

Goedgekeurd? Yes! We sturen je een lening voorstel toe met alle afspraken erin. Ga je hiermee akkoord? Dan ontvang je een definitieve overeenkomst. Na digitale ondertekening wordt het krediet op je rekening gestort. Je kan dan meteen aan de slag!

Lees meer over de verstrekking van je lening.

Lees de 3 stappen of bekijk de video
Proces