Sociaal krediet

Sociaal krediet

Sociale doelen op de eerste plaats

Sociaal ondernemen, duurzaamheid, maatschappelijk. Klinken die woorden je goed in de oren? Heb jij als ondernemer ook een sociale doelstelling bovenaan je lijstje staan met ondernemersdoelen? En staat de winst niet op 1?

Dan belonen we je sociale ondernemerschap vanuit Qredits graag! Zo maken we samen namelijk het verschil voor de maatschappij.

Standaard laagste rente!

Als sociale ondernemer (in spe) leen je daarom bij ons tegen 7,75%. Of het nu om een Microkrediet, een MKB-krediet of een Bedrijfshypotheek gaat. Zolang je kredietbehoefte onder de € 250.000 ligt, kun je bij ons terecht.

Waarom we standaard onze laagste rente bieden aan sociale ondernemers? Omdat we het samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) belangrijk vinden om dit maatschappelijke betrokken ondernemerschap extra te stimuleren. We zijn immers niet voor niets ‘je sociale kredietverstrekker’.

Wanneer ben je een sociale ondernemer?

Als sociale ondernemer heb jij winst volgens ons niet als belangrijkste pijler, maar staat je onderneming in dienst van een sociaal doel. Dat kan een doel zijn op maatschappelijk vlak, bijvoorbeeld door werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of als je duurzaam onderneemt en zo het milieu ontlast. Maar ook een ondernemer die iets aan biedt dat voor de hele bevolking of voor een specifieke doelgroep een positief effect op de toekomst heeft, zoals gezondheidsonderwijs of ziektepreventie, zien we als sociaal.

De criteria zien er in grote lijnen als volgt uit:

  • Het betreft geen eenmalig evenement.
  • Het hoofddoel van je onderneming is het creëren van een sociaal effect waarmee je een sociaal, maatschappelijk probleem of milieuprobleem op kunt lossen. Je hebt concrete en meetbare sociale doelen geformuleerd.
  • De winst uit je onderneming wordt voornamelijk geherinvesteerd om de sociale doelstelling te behalen.
  • Jaarlijks werk je mee aan een onderzoek waarin de behaalde sociale resultaten worden gedeeld met Qredits.

Er zijn dus veel vlakken waar sociaal en ondernemen elkaar raken. Twijfel je of jij in aanmerking komt voor dit tarief? Neem dan vooral telefonisch contact met ons op, dan kunnen we het samen inschatten.

Wat zijn de voorwaarden? 

Dit zijn dezelfde voorwaarden als de voorwaarden die gelden voor een Microkrediet (tot € 50.000) of een MKB-krediet (€ 50.000 tot € 250.000). Bekijk deze voorwaarden hier.

 

Sociaal krediet aanvragen

 

 

Sociaal krediet