Rente en kosten

Rente en kosten

Wat kost een achtergestelde lening eigenlijk? Een goede vraag. Waar we je graag antwoord op geven.

Rente

We rekenen een rente 10,75% per jaar voor de achtergestelde lening. De rente staat vast gedurende de hele looptijd van de lening.

Voor de hoogte van de rente gaan we uit van de actuele marktrente. We informeren regelmatig bij banken naar het actuele rentepercentage op (ongedekte) starterskredieten. Zo weten we zeker dat onze rente marktconform is.

Aflossen

Voor de achtergestelde lening los je lineair af. Met een lineaire aflossing betaal je elke maand een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Binnen de terugbetalingsperiode daalt je schuld, betaal je minder rente en daalt dus automatisch je maandbedrag. Meer informatie hierover vind je bij onze veelgestelde vragen. Met je adviseur spreek je een looptijd af die bij jouw onderneming past. Dit is minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Vervroegd aflossen kan in bepaalde gevallen en we bieden je de mogeljikheid tot een aflossingsvrije periode. In paragraaf 7 van de Algemene Kredietvoorwaarden achtergestelde lening zie je wat we hierover afspreken.

Met een lineaire aflossing betaal je elke maand een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. Binnen de terugbetalingsperiode daalt je schuld, betaal je minder rente en daalt dus automatisch je maandbedrag.

Afsluitkosten

De afsluitkosten van een achtergestelde lening zijn standaard € 2.500. Dit is inclusief een Due Diligence Light. Het DDL is een onderzoek waar gekeken wordt naar de kwaliteit van jou en je onderneming. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een externe accountant.

Kosten voor administratieve handelingen

Als de kredietvoorwaarden veranderen, dan brengen we extra kosten in rekening.

  • Als er een wijziging in de betaling van rente en aflossing van het krediet gemaakt moet worden, dan wordt daarvoor de eerste keer geen kosten in rekening gebracht. Vanaf de tweede keer dat een wijziging nodig is, wordt daarvoor een bedrag van € 50 in rekening gebracht. Voorbeelden hiervan zijn een uitstel van aflossing of een wijziging van de looptijd van het krediet.

  • Kosten voor het verwerken van elke andere wijziging waarvoor in veel gevallen nieuwe kredietdocumentatie moet worden opgesteld, zoals akten en andere overeenkomsten, zijn € 250 per door te voeren wijziging. Voorbeelden hiervan zijn het wijzigen van  bedrijfsvorm, het wijzigen van de inschrijving in het Handelsregister,  in sommige gevallen het ontslag uit de hoofdelijkheid van een (mede)kredietnemer of borg en iedere andere wijziging met uitzondering van wat al onder punt 1 en 2 van dit overzicht is genoemd.

Lees de kleine lettertjes

We vinden het belangrijk dat je weet waar je ‘ja’ tegen zegt als je een krediet bij ons afsluit. Download daarom de Algemene Voorwaarden Achtergestelde Lening en lees ze goed door.

Kredietaanvraag doen als een MKB-krediet aanvraag

Let op! Je vraagt je achtergestelde lening aan via het aanvraagformulier van het MKB-krediet.

Hoe verloopt een kredietaanvraag?

1. De aanvraag

In onze kredietaanvraagmodule ga je van start met je online aanvraag. We vragen daar om je persoonlijke- en bedrijfsgegevens. Afhankelijk van je fase van ondernemerschap, starter of bestaand, ontvangen we graag een aantal documenten.

Bekijk de verschillende checklists.

2. Afspraak met bedrijfsadviseur

Ziet je plan er goed uit? Dan bellen we om een afspraak in te plannen met een bedrijfsadviseur uit jouw regio. De bedrijfsadviseur komt dan bij jou thuis of op de zaak langs. Soms bestaat de mogelijkheid om online kennis te maken, bijvoorbeeld via een videocall. Samen bespreken jullie je ondernemingsplan en de kredietaanvraag.

Lees meer over het gesprek met de bedrijfsadviseur.

3. Verstrekking lening

Goedgekeurd? Yes! We sturen je een lening voorstel toe met alle afspraken erin. Ga je hiermee akkoord? Dan ontvang je een definitieve overeenkomst. Na digitale ondertekening wordt het krediet op je rekening gestort. Je kan dan meteen aan de slag!

Lees meer over de verstrekking van je lening.

Lees de 3 stappen of bekijk de video

Hoeveel wil je lenen?

Vul hieronder je wensen in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.
Advies nodig? Vul dan onze kredietscan in.

€ 0 € 0
per maand

De rente varieert van 7,75% tot 9,75% afhankelijk van je situatie. Klik hier voor meer informatie

Rente en kosten