Ondernemer maakt gebruik van Flexibel Krediet van Qredits. Benieuwd naar zijn ervaringen? Bekijk de video!
Wegtransport leasen voor je bedrijf
Financiering om jouw wegtransport te leasen
Voordelen van leasen
Je hebt transport nodig om materiaal mee te vervoeren. Dit kopen is een grote investering. Bij Qredits kun je wegtransport leasen. Of je nu een bedrijfswagen, vrachtwagen, aanhangwagen of trailer zoekt. Wij helpen je verder!
Financiering voor het leasen van wegtransport begint bij Qredits!
- Je bent volledig eigenaar, zonder in één keer een grote investering te doen
- Je profiteert van investerings- en renteaftrek
- De btw over de aanschafprijs kun je terugkrijgen
- Jij hebt zelf de controle over de looptijd en de maandelijkse termijnen van het leasecontract. Je betaalt iedere maand een vast bedrag.
- Leasen is flexibel en geeft je meer opties bij het kiezen van het type wegtransport
- Door leasen zorg je voor minder kosten vooraf
- Leasen is voordeliger qua onderhoud
Wegtransport leasen
Wij helpen je met de financiering voor het leasen van wegtransport, nieuw of gebruikt. Zoals een bedrijfswagen, aanhangwagen of verwachtwagen leasen. Het gaat hier om financial lease. Dit betekent dat jij economisch eigenaar wordt van het wegtransport. Je regelt zelf de verzekering en het onderhoud. Aan het einde van de afbetaling is het middel van jou.
Het kan slim zijn om een gebruikt vervoermiddel te leasen. Deze daalt minder snel in waarde dan een nieuwe. Door te leasen vermijd je onverwachte kosten en houd je meer tijd over voor je klanten.
Waar je op moet letten bij leasen
Goed om te weten bij het leasen als ondernemer:
- Kosten en budget: Zorg dat je een goed beeld hebt van je budget, en wat je bereid bent om maandelijks aan leasekosten uit te geven.
- Soort voertuig: Heb je een oplegger, trailer of bedrijfsbus nodig? Kies een voertuig dat past bij de aard van bedrijfsactiviteiten en de verwachte lading.
- Leaseperiode: Het is belangrijk om na te denken over de duur van je leasecontract. Korte-termijncontracten bieden mogelijk meer flexibiliteit, terwijl langere contracten meestal lagere maandelijkse betalingen betekenen. Zorg ervoor dat de leaseperiode overeenkomt met je zakelijke behoeften en toekomstplannen.
- Leasevoorwaarden: Lees goed de leaseovereenkomst door. Let vooral op aspecten zoals kilometerbeperkingen, verzekeringen, onderhoudsverantwoordelijkheden en eventuele boetes of extra kosten bij vroegtijdige beëindigen van het contract.
- Onderhoud en verzekering: Vraag naar de onderhouds- en verzekeringsregelingen voor het geleasede voertuig. Sommige leasecontracten hebben mogelijk onderhoudsdiensten, terwijl andere dit aan jou overlaten. Een verzekering voor het voertuig is belangrijk en moet goed worden geregeld.
- Extra diensten: Sommige leasemaatschappijen bieden extra diensten, zoals pechhulp, vervangend vervoer en brandstofkaarten. Dit kan van invloed zijn op je keuze, afhankelijk van wat jij nodig hebt.
Financial lease
Bij dit type lease wordt het voertuig gefinancierd door de leasemaatschappij. De huurder wordt in dit geval direct economisch eigenaar. Je betaalt een vast bedrag per maand, inclusief rente. Tijdens de lease ben jij verantwoordelijk voor onderhoud, verzekering en eventuele reparaties. Aan het einde van de leaseperiode is bijvoorbeeld de lease-vrachtwagen van jou.
Geïnteresseerd in een Financial Lease
Verschil tussen financial en operational lease
Operational en financial lease zijn beide financieringsmethoden voor bedrijfsmiddelen, zoals auto's, machines of apparatuur, zonder deze direct aan te kopen. Bij Qredits bieden we alleen financial lease aan.
De belangrijkste verschillen tussen operational en financial lease:
- Eigendom
Bij financial lease word jij de eigenaar. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar.
- Verantwoordelijkheden
Bij financial lease draag je meer verantwoordelijkheden met je mee dan bij operational lease. Je moet bijvoorbeeld zelf onderhoud en verzekering regelen.
- Boekhoudkundige behandeling
Bij financial lease wordt het balans op jou geboekt. Bij operational lease wordt het voertuig niet opgenomen in jouw balans.
Zo werkt een aanvraag voor Financial Lease
Bereid je leaseaanvraag goed voor
Voor starters:
- Je ondernemingsplan. Hier vind je een Ondernemingsplan voorbeeld.
- Jouw financiële plan, waarin je vertelt waar je de Lease voor nodig hebt. Hier vind je een voorbeeld: Financieel plan voorbeeld
- Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier.
Voor bestaande ondernemers:
- Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren.
- Eventueel tussentijdse cijfers.
- Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier.
Aanvraag doen
Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag!
Controle van je aanvraag
We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht.
Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor.
Persoonlijk gesprek
In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in het belang van jouw bedrijf.
Beoordeling aanvraag
Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een negatieve bkr registratie hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.
Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.